Uitleg standaard kleurenwaaier

Uitleg over jouw persoonlijke kleurenwaaier

Een standaard kleurenwaaier

Hieronder zal ik uitleg geven over jouw standaard kleurenwaaier. Na jouw persoonlijke kleurenanalyse heb je jouw kleurenwaaier ontvangen met 36 kleuren die bij jouw seizoenstype passen. Deze kleurenwaaier zal de keuze voor de juiste kleur van je kleding vergemakkelijken waardoor je een mooie uitstraling krijgt en de kleuren van je huid, haar en ogen beter uit zullen komen. Het zal een stuk eenvoudiger worden om jouw garderobe samen te stellen. Je zal ontdekken dat de kleuren uit je waaier allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Uitleg over jouw persoonlijke kleurenwaaier
“Witten”

Wit

Er zitten lichte witachtige kleuren, de zogenaamde “witten” in al hoeft dit niet puur wit te zijn. Dit is zijn lichte kleuren die andere kleuren verlevendigen en kracht bij zetten.

Basiskleuren persoonlijke kleurenwaaier
De basiskleuren

Basiskleuren

Dit zijn de neutrale kleuren in jouw kleurenwaaier en dit staat op de kleurkaart gedrukt. Dit kunnen zowel donkere als lichte kleuren zijn. Ze zijn zeer geschikt om op veel manieren mee te combineren. Dit zijn mooie kleuren voor basiskledingstukken. Wanneer je hierin de best mogelijke kwaliteit kiest, kan je er lang mee doen. In dat geval moet de stijl van het kledingstuk niet te opvallend zijn.

Accentkleuren persoonlijke kleurenwaaier
De accentkleuren

Accentkleuren

Dit zijn de meest opvallende kleuren in jouw kleurenwaaier en dit staat op de kleurkaart gedrukt. Ze zijn niet alleen geschikt voor accenten in je outfit, zoals je wellicht zou vermoeden. Je kunt accentkleuren in grote hoeveelheden toepassen. Je valt dan op en zal onthouden worden. Mijn advies is dan ook om items in jouw accentkleuren niet te vaak te dragen in dezelfde omgeving, aangezien mensen dit zullen onthouden.

Wanneer je weer naar jouw waaier kijkt zal je zien dat er een aantal kleursoorten zijn zoals de roden, paarsen, blauwen, blauw-groenen en groenen, gelen en metallics. Deze zal ik hieronder verder bespreken:

Rood persoonlijke kleurenwaaier
De “roden”

De Roden

De roodachtige kleuren zijn kleuren waar veel rood in zit. Dit hoeft niet vuurrood te zijn maar kan bijvoorbeeld ook fuchsia, steenrood, koraalrood of bordeauxrood zijn. Deze rode kleuren flatteren jouw huidskleur. Wanneer je deze kleuren draagt kom je actief en energiek over wat heel handig kan zijn wanneer je wat vermoeid bent. Rood staat voor warmte, kracht en passie. In rood kom je zelfverzekerd en krachtig over. Het zijn ook fijne kleuren om te dragen wanneer je letterlijk of figuurlijk het podium pakt aangezien rood de aandacht vraagt en vasthoudt.

Paars persoonlijke kleurenwaaier
De “paarsen”

De Paarsen

De paarsachtige kleuren zijn rustgevende, koele en geraffineerde kleuren. Ze worden vaak geassocieerd met creativiteit en mystiek.

Blauw persoonlijke kleurenwaaier
De “blauwen”

De Blauwen

Blauwe kleuren en zeker donkerblauw zijn hele populaire basiskleuren. Denk bijvoorbeeld aan het blauw van jouw jeans en spijkergoed. Blauw is een rustige en vertrouwenwekkende kleur. Je komt serieus over met blauw. Blauw wordt veel gedragen in formele zakelijke omgeving zoals bij banken en advocaten.

Groen persoonlijke kleurenwaaier
De “blauwgroenen en groenen”

Blauw-groenen en groenen

Deze kleuren benadrukken je huidskleur en geven je een gezonde uitstraling. Goed te gebruiken voor foto’s en video’s. Het zijn kleuren die lastig werken in business omgeving.

Geel persoonlijke kleurenwaaier
De “gelen”

De gelen

Gele kleuren zijn hele opvallende en levendige kleuren. Kinderen houden vaak van geel omdat het een hele zonnige, vrolijke kleur is. Vaak is de geel uit jouw waaier ook een accentkleur.

Goud en zilver persoonlijke kleurenwaaier
Goud en zilver

De metalics, goud en zilver

Goud en zilver zijn mooi voor sieraden en andere accessoires. Tegenwoordig zie je ook veel metalics in kledingitems.

Werk je kledingkast door met jouw kleurenwaaier

Persoonlijke kleurenwaaier
Met jouw kleurenwaaier bekijk je of er kledingstukken in kleuren zijn die niet in je palet zitten. Vooral de kleding en accessoires die je dicht bij je gezicht draagt hebben invloed op hoe je eruit ziet. Je kan prima een zwarte broek of rok dragen wanneer zwart niet in je waaier zit. Je hoeft niet meteen alles weg te doen waarvan de kleur niet goed is.

• Je kan met behulp van een sjaal of accessoire in kleuren uit je waaier combinaties maken met kleding in andere kleuren.
• Je kan kleding van natuurlijke materialen verven met textiefverf zoals b.v. Dylon.

Maak een lijst met kledingitems die je wilt gaan aanschaffen. Koop kleding in kleuren uit jouw kleurenwaaier. Hieronder een aantal tips:
• Shop jouw basiskledingstukken in jouw basiskleuren
• Shop eyecatchers in jouw accentkleuren

Enkele tips bij het winkelen met jouw kleurenpalet

  • Wanneer je een kleur hebt gevonden die niet voorkomt in jouw palet, waaier deze dan uit en kijk of de kleuren zich vermengen. Het is namelijk niet nodig exact dezelfde kleur te kiezen als de kleuren uit je kleurenpalet. De kleur mag iets afwijken van de kleur uit je waaier. Het mag iets donkerder, lichter, helderder en zachter zijn.
  • De beste basiskleuren zijn fundamentele kleuren, zeer geschikt voor jassen, schoenen, vesten, broeken, rokken, colberts, tassen en handschoenen.

  Mochten er nog vragen overblijven met betrekking tot de kleurenwaaier of het opbrengen van make-up dan kun je altijd contact met me opnemen. Ik wens je veel plezier met je waaier!

  Lees hier meer over de andere adviezen en coaching die Kleurkeuze aanbiedt zoals stijladvies, garderobe planning, personal shoppen en online kledingadvies en de 3 imago coaching trajecten; Passion, Power en Ambition.

  Liefs,
  Mirjam Bach

  “Mirjam is een uitstekende image consultant met een zeer laagdrempelige persoonlijkheid (ze zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt in haar mooie studio!), jarenlange ervaring in het vak die tot uiting komt in haar advies en up-to-date digitale middelen.
  Dit betekent dat het kleuradvies dat je krijgt echt persoonlijk is.
  Mirjam neemt ook echt de tijd om te begrijpen wat je met haar advies wilt bereiken.
  Na het advies verliet ik helemaal geïnspireerd Mirjam haar studio met een duidelijk gevoel voor hoe ik het moet aanpakken om een samenhangend professioneel beeld op te bouwen, met behulp van de kleurentheorie.
  Ik denk dat ik met haar advies aanzienlijk betere keuzes zal maken voor outfits en make-up die me zullen helpen de harmonie en elegantie van mijn look te versterken.
  Bedankt Mirjam en het was me een genoegen je te ontmoeten.”
  Dominika Michalska-Carbon Trader at Statkraft

  “Mirjam is an excellent image advisor with an extremely approachable personality (she makes you feel at home in her beautiful studio right away!), years of experience in the field which shine through her advice and up-to-date digital resources which means the colour advice you will receive is truly personalised. Also, Mirjam really takes time to understand what you are looking to achieve with the help of her advice. Personally, I have left Mirjam’s studio inspired and with a clear sense of how to approach building a cohesive professional image nested in color theory. I think with her advice I will make substantially better choices for outfits and make up that will help me strengthen the harmony and elegance of my look. Thank you Mirjam & it was a pleasure to meet you.”

  Dominika Michalska-Carbon Trader at Statkraft

  Persoonlijke kleurenwaaier