In de media

Interview in het Vakblad Kleur en Stijl

Ik geloof dat digitalisering van ons vak een verrijking is. Laatst had ik bijvoorbeeld een klant die al 30 jaar in een rolstoel zit. Ze wilde zichzelf meer zichtbaar maken en meer kleur toevoegen aan haar garderobe. Voor deze klant was het nu mogelijk online advies te krijgen.

Ze was zo dankbaar en blij met haar advies en ik hoef niet uit te leggen hoeveel voldoening dit geeft. Daarnaast biedt digitalisering de mogelijkheid klanten te helpen die niet in de buurt wonen. Zo heb ik een klant in Duitsland en een in Thailand gehad. Ook binnen Nederland zijn klanten blij dat ze niet voor iedere afspraak naar Amsterdam hoeven te reizen. Een goede manier om bij te dragen aan een beter milieu door het reizen te beperken. Duurzaamheid is een andere ontwikkeling. Onze adviezen dragen daaraan bij, omdat mensen minder miskopen doen en minder kleding nodig hebben doordat ze meer kunnen combineren met minder kleding.”
Vakblad over persoonlijke profilering – Kleur en Stijl

Uw kleding is uw visitekaartje

Mirjam Bach van Kleurkeuze geeft kledingadvies en image trainingen
Draag kleding die bij je past, waarin je er geweldig uitziet en waarin je je prettig voelt. Een van mijn klanten, een letselschadeadvocate, stemt de kleur en stijl van haar zakelijke kleding bewust af op het soort afspraak dat zij die dag heeft. Ik heb haar geadviseerd om zich wat zachter en toegankelijker te kleden als zij particulieren ontmoet. Zij draagt dan een rok met een vestje in een zachtere kleur in plaats van een mantelpak, om de afstand tussen haar en de cliënt niet te groot te maken. Als zij een afspraak heeft met de tegenpartij, gaat zij formeel gekleed. Zij kiest dan voor….”
Business Etiquette, De gids voor zakelijk succes-Roel Wolbrink

Radio-interview: De weg naar succes

Interview met Eva Rookmaker; Wat betekent succes voor Mirjam Bach van Kleurkeuze?
“In dit “live” radio interview met Eva Rookmaker werden vragen gesteld over de bijzondere momenten in mijn carrière, mijn persoonlijke groei, waar is Kleurkeuze uniek in, welke dieptepunten ben ik tegengekomen in mijn carrière….”
Exxact-Eva Rookmaker

 

Tips voor de juiste sollicitatielook

Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek? De belangrijkste do’s en don’ts van imagostyliste Mirjam Bach op een rij.
“Elk bedrijf hanteert zijn eigen dresscode. Soms verschilt dat zelfs per afdeling. ‘De internetjongens bij KPN kleden zich wat losser. De dassen gaan af en een pak wordt lang niet altijd meer gedragen.’ Hoe weet je als sollicitant wat je aan moet tijdens het gesprek? Belangrijk is dat je kleding draagt waar je je lekker in voelt, benadrukt Bach:….”
Intermediair-Fee Naaijkens

 

Slim met geld: Budgettip

Weet wat bij je staat, en wat niet!
Tijdens het opruimen kwam ik mijn kleurenwaaier tegen die ik ooit kreeg van imageconsultant Mirjam Bach van Kleurkeuze. Ze hielp me inzicht te krijgen in welke kleuren bij me passen en welke niet. Ik droeg altijd zwart, maar pasteltinten bleken veel beter bij mij te passen. Ik besloot mezelf anders te gaan kleden en voelde me lekkerder in mijn vel. Dat werkt in veel dingen door, het geeft je zelfvertrouwen en dat straal je ook uit. Fijn als je bijvoorbeeld een baan zoekt of een relatie. Als je weet wat bij je pastqua stijl en kleur koop je nooit meer de verkeerde kleren. Het behoedt je voor miskopen en kan je dus een boel geld besparen. Het is ook mogelijk om een cadeaubon bij Kleurkeuze te kopen….”
De Rijke meisjes-Lisa Verdegaal; Budgetcoach

Tips voor de juiste sollicitatielook

Wat straal je uit met een rood mantelpakje of een pak van Corneliani?
“Kleed je naar je ambitie, adviseert imagostyliste Mirjam Bach. Ze zet de belangrijkste do’s and don’ts op een rij.
Mirjam Bach (1968) is zelfstandig imageconsultant. Haar bedrijf Kleurkeuze adviseert over zakelijke etiquette en verzorgt workshops aan particulieren. Bach geeft daarnaast trainingen bij bedrijven als ABNAMRO, Philips en Schouten & Nelissen over de uitstraling van de kledingkeuze van werknemers op het bedrijfsimago…..”
Allard & Van der Veen Executive Searchers-www.allardenvanderveen.nl

Workshop kleur- en kledingadvies

“Haal het beste uit uzelf!
Bepaalde kleuren geven u een flets en vermoeid uiterlijk terwijl andere kleuren u laten stralen. Een professioneel kleur- en kledingadvies zorgt ervoor dat u precies weet wat u het mooiste staat. Handig als u gaat shoppen!…”
Libelle

Tips en trucs voor een topeffect

“Leg twee broeken van dezelfde maat maar van verschillende merken op elkaar en je ziet het meteen:
Lengte en breedte wijken vaak flink van elkaar af. Altijd even laten passen dus, want alleen op het kledinglabel kunnen ouders niet afgaan.Het loont ook de moeite zorgvuldig te kijken naar kleur, materiaal en ‘special effects’. Een kind er leuk uit laten zien is geen kwestie van budget, maar van inzicht. Kleurdeskundige Mirjam Bach geeft tips…” J/M-Marilse Eerkens

Nooit meer een miskoop

Tijdens de workshop Kleurenanalyse in Libelle’s Maison de la Mode geven de vakmensen van Kleurkeuze
en Colourcoaching uitleg over hoe u de kleuren kunt kiezen die het beste bij u passen. In deze workshop leer u waar u op moet letten bij het kiezen van uw eigen kleuren.
U krijgt praktische tips voor het winkelen en u doet ideeën op voor kleurcombinaties die u doen stralen…”
Libelle

Lentetypje?

“Vroeger had kleuradvies iets stoffigs
maar het wordt weer hot nu individualisme belangrijker is dan ooit. Dus als je niet op je eigen gevoel vertrouwt: op naar het kleuren-imagobureau. Kijk op www.kleurkeuze.nl. Kosten € 155,- maar dan ben je wel lekker twee uur onder de pannen….”
Viva