Uitleg van jouw persoonlijke kleurenwaaier

Uitleg over jouw persoonlijke kleurenwaaier

Een persoonlijke kleurenwaaier

Hieronder zal ik uitleg geven over jouw persoonlijke kleurenwaaier. Na jouw persoonlijke kleurenanalyse heb je jouw persoonlijke kleurenwaaier ontvangen met 42 kleuren die bij jou persoonlijk passen. Er is niemand met dezelfde kleurenwaaier omdat deze helemaal op maat wordt samengesteld aan de hand van jouw oogkleur, huidskleur en haarkleur. Deze kleurenwaaier zal de keuze voor de juiste kleur van je kleding vergemakkelijken waardoor je een mooie uitstraling krijgt en de kleuren van je huid, haar en ogen beter uit zullen komen. Het zal een stuk eenvoudiger worden om jouw garderobe samen te stellen. Je zal ontdekken dat de kleuren uit je waaier allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Uitleg over jouw persoonlijke kleurenwaaier
De “witten”

Witten

In het begin van de waaier zitten een aantal lichte kleuren, de zogenaamde “witten” al hoeft dit niet puur wit te zijn. Dit zijn lichte kleuren die andere kleuren verlevendigen en kracht bijzetten.

Basiskleuren persoonlijke kleurenwaaier
De basiskleuren

Basiskleuren

Dit zijn de neutrale kleuren in jouw kleurenwaaier en dit staat op de kleurkaart gedrukt. Dit kunnen zowel donkere als lichte kleuren zijn. Ze zijn zeer geschikt om op veel manieren mee te combineren. Dit zijn mooie kleuren voor basiskledingstukken. Wanneer je hierin de best mogelijke kwaliteit kiest, kan je er lang mee doen. In dat geval moet de stijl van het kledingstuk niet te opvallend zijn.

Accentkleuren persoonlijke kleurenwaaier
De accentkleuren

Accentkleuren

Dit zijn de meest opvallende kleuren in jouw kleurenwaaier en dit staat op de kleurkaart gedrukt. Ze zijn niet alleen geschikt voor accenten in je outfit, zoals je wellicht zou vermoeden. Je kunt accentkleuren in grote hoeveelheden toepassen. Je valt dan op en zal onthouden worden. Mijn advies is dan ook om items in jouw accentkleuren niet te vaak te dragen in dezelfde omgeving, aangezien mensen dit zullen onthouden.

Op de achterkant van de waaier zitten gekleurde stickers. De witte, groene en gele stickers doen extra veel voor je uitstraling. Deze kleuren zijn een mooie toevoeging aan je garderobe. Hieronder zal ik ze bespreken:

Huidskleur persoonlijke kleurenwaaier
De huidskleurverwant en huidskleurversterker

De huidskleurverwante kleur

De huidskleurverwant is een zachte toegankelijke kleur. In jouw persoonlijke kleurenwaaier wordt deze kleur aangegeven met een witte sticker op de achterkant. Deze kleur is heel mooi te combineren met andere kleuren. Deze nude kleur leent zich goed voor tops en blouses. Wanneer er nudes in de mode zijn is het handig om deze kleur toe te passen bij het aanschaffen van nude kleurige kledingstukken zoals bijvoorbeeld lingerie.

De huidversterkende kleur

De huidskleurversterker zorgt voor een gezonde uitstraling. In jouw persoonlijke kleurenpalet wordt deze kleur aangegeven met een witte sticker op de achterkant. Zelf ben ik gek op deze kleur en als je deze nog niet in je kast hebt hangen zou ik meteen proberen iets in deze kleur te kopen.
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkleding is dit een prachtige kleur omdat je er al meteen “sunkissed” uitziet.

Oogkleur persoonlijke kleurenwaaier
De oogkleurverwant en oogkleurversterker

De oogverwante kleur

De oogkleurverwant is een een rustige, benaderbare, gemakkelijke kleur die de ogen extra glans geeft. In jouw persoonlijke kleurenwaaier wordt deze kleur aangegeven met een groene sticker op de achterkant. Deze kleur werkt heel goed wanneer je benaderbaar wilt overkomen. Om jouw oogkleur extra kracht bij te zetten is het mooi om deze kleur dicht bij je gezicht te dragen. Het is ook heel mooi om deze kleur te gebruiken voor jouw oogmake-up zoals oogschaduw of oogpotlood. Tijdens jouw persoonlijke kleurenanalyse geef ik daar advies over tijdens de make-upworkshop.

De oogversterkende kleur kleur

De oogversterker laat de ogen meer spreken en helderder lijken. Het effect is het groots wanneer deze kleur dichtbij het gezicht wordt gedragen. In jouw persoonlijke kleurenpalet wordt deze kleur aangegeven met een groene sticker op de achterkant.

Haarkleur persoonlijke kleurenwaaier
De haarkleurverwant en haarkleurversterker

De haarverwante kleur

De haarkleurverwant geeft de haarkleur een intenser en glanzend effect. In jouw persoonlijke kleurenwaaier wordt deze kleur aangegeven met een gele sticker op de achterkant. Deze kleur is zeer geschikt voor leren en suède kleding, jassen, schoenen, tassen en dergelijke. Het is heel handig om bv je riem, schoenen en tas in deze kleur aan te schaffen aangezien je deze met alle kleuren uit je waaier kunt combineren.

De haarversterkende kleur

De haarkleurversterker is vooral geschikt voor jassen, colberts of bijvoorbeeld een effen trui of blouse. In jouw persoonlijke kleurenpalet wordt deze kleur aangegeven met een gele sticker op de achterkant. Het geeft je haar kleur een intenser en glanzend effect.
Het is mooi om de haar kleurverwant en haarkleurversterker te combineren met elkaar. Bijvoorbeeld een jas in de haarkleurverwant en een das in de haarkleurversterker.

Wanneer je weer naar de voorkant van de waaier kijkt zal je zien dat er een aantal kleursoorten zijn zoals de roden, paarsen, blauwen, blauw-groenen en groenen, gelen en metallics. Deze zal ik hieronder verder bespreken:

Rood persoonlijke kleurenwaaier
De “roden”

De Roden

De roodachtige kleuren zijn kleuren waar veel rood in zit. Dit hoeft niet vuurrood te zijn maar kan bijvoorbeeld ook fuchsia, steenrood, koraalrood of bordeauxrood zijn. Deze rode kleuren flatteren jouw huidskleur. Wanneer je deze kleuren draagt kom je actief en energiek over wat heel handig kan zijn wanneer je wat vermoeid bent. Rood staat voor warmte, kracht en passie. In rood kom je zelfverzekerd en krachtig over. Het zijn ook fijne kleuren om te dragen wanneer je letterlijk of figuurlijk het podium pakt aangezien rood de aandacht vraagt en vasthoudt.

Paars persoonlijke kleurenwaaier
De “paarsen”

De Paarsen

De paarsachtige kleuren zijn rustgevende, koele en geraffineerde kleuren. Ze worden vaak geassocieerd met creativiteit en mystiek.

Blauw persoonlijke kleurenwaaier
De “blauwen”

De Blauwen

Blauwe kleuren en zeker donkerblauw zijn hele populaire basiskleuren. Denk bijvoorbeeld aan het blauw van jouw jeans en spijkergoed. Blauw is een rustige en vertrouwenwekkende kleur. Je komt serieus over met blauw. Blauw wordt veel gedragen in formele zakelijke omgeving zoals bij banken en advocaten.

Groen persoonlijke kleurenwaaier
De “blauwgroenen en groenen”

Blauw-groenen en groenen

Deze kleuren benadrukken je huidskleur en geven je een gezonde uitstraling. Jouw huidskleurversterker uit jouw kleurenpalet valt hier ook onder. Goed te gebruiken voor foto’s en video’s. Het zijn kleuren die lastig werken in business omgeving.

Geel persoonlijke kleurenwaaier
De “gelen”

De gelen

Gele kleuren zijn hele opvallende en levendige kleuren. Kinderen houden vaak van geel omdat het een hele zonnige, vrolijke kleur is. Vaak is de geel uit jouw waaier ook een accentkleur.

Goud en zilver persoonlijke kleurenwaaier
Goud en zilver

De metalics, goud en zilver

Goud en zilver zijn mooi voor sieraden en andere accessoires. Tegenwoordig zie je ook veel metalics in kledingitems.

Werk je kledingkast door met jouw kleurenwaaier

Persoonlijke kleurenwaaier
Met jouw kleurenwaaier bekijk je of er kledingstukken in kleuren zijn die niet in je palet zitten. Vooral de kleding en accessoires die je dicht bij je gezicht draagt hebben invloed op hoe je eruit ziet. Je kan prima een zwarte broek of rok dragen wanneer zwart niet in je waaier zit. Je hoeft niet meteen alles weg te doen waarvan de kleur niet goed is.

• Je kan met behulp van een sjaal of accessoire in kleuren uit je waaier combinaties maken met kleding in andere kleuren.
• Je kan kleding van natuurlijke materialen verven met textiefverf zoals b.v. Dylon.

Maak een lijst met kledingitems die je wilt gaan aanschaffen. Koop kleding in kleuren uit jouw persoonlijke kleurenwaaier. Hieronder een aantal tips:
• Shop jouw basiskledingstukken in jouw basiskleuren
• Shop kleuren die extra veel voor je doen zoals jouw huidskleurversterker, oog- en haar verkleurverwante kleur.
• Shop eyecatchers in jouw accentkleuren

Enkele tips bij het winkelen met jouw persoonlijke kleurenpalet

  • Wanneer je een kleur hebt gevonden die niet voorkomt in jouw palet, waaier deze dan uit en kijk of de kleuren zich vermengen. Het is namelijk niet nodig exact dezelfde kleur te kiezen als de kleuren uit je persoonlijke kleurenpalet. De kleur mag iets afwijken van de kleur uit je waaier. Het mag iets donkerder, lichter, helderder en zachter zijn.
  • De beste basiskleuren zijn fundamentele kleuren, zeer geschikt voor jassen, schoenen, vesten, broeken, rokken, colberts, tassen en handschoenen.
  • Wanneer twee versterkende, complementaire kleuren, samen worden gedragen lijken ze allebei helderder. Je kunt de kleuren van je haar, huid en ogen intensiveren door de versterkende kleuren te dragen.

  Mochten er nog vragen overblijven met betrekking tot de kleurenwaaier of het opbrengen van make-up dan kun je altijd contact met me opnemen. Ik wens je veel plezier met je waaier!

  Lees hier meer over de andere adviezen en coaching die Kleurkeuze aanbiedt zoals stijladvies, garderobe planning, personal shoppen en online kledingadvies en de 3 imago coaching trajecten; Passion, Power en Ambition.

  Liefs,
  Mirjam Bach

  “Mirjam is een uitstekende image consultant met een zeer laagdrempelige persoonlijkheid (ze zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt in haar mooie studio!), jarenlange ervaring in het vak die tot uiting komt in haar advies en up-to-date digitale middelen.
  Dit betekent dat het kleuradvies dat je krijgt echt persoonlijk is.
  Mirjam neemt ook echt de tijd om te begrijpen wat je met haar advies wilt bereiken.
  Na het advies verliet ik helemaal geïnspireerd Mirjam haar studio met een duidelijk gevoel voor hoe ik het moet aanpakken om een samenhangend professioneel beeld op te bouwen, met behulp van de kleurentheorie.
  Ik denk dat ik met haar advies aanzienlijk betere keuzes zal maken voor outfits en make-up die me zullen helpen de harmonie en elegantie van mijn look te versterken.
  Bedankt Mirjam en het was me een genoegen je te ontmoeten.”
  Dominika Michalska-Carbon Trader at Statkraft

  “Mirjam is an excellent image advisor with an extremely approachable personality (she makes you feel at home in her beautiful studio right away!), years of experience in the field which shine through her advice and up-to-date digital resources which means the colour advice you will receive is truly personalised. Also, Mirjam really takes time to understand what you are looking to achieve with the help of her advice. Personally, I have left Mirjam’s studio inspired and with a clear sense of how to approach building a cohesive professional image nested in color theory. I think with her advice I will make substantially better choices for outfits and make up that will help me strengthen the harmony and elegance of my look. Thank you Mirjam & it was a pleasure to meet you.”

  Dominika Michalska-Carbon Trader at Statkraft

  Persoonlijke kleurenwaaier