Wintertype

Haal het beste uit jezelf als wintertype!

Negen van de tien keer dat je een compliment krijgt over je kleding, betekent dit dat je de verkeerde kleur draagt. Pas als mensen zeggen ‘wat zie jij er goed uit’ of ‘wat staat dat je goed’, weet je dat je kleding bij je past.
De juiste kleuren in kleding en accessoires zijn erg belangrijk. Kleuradvies geeft je inzicht in wat voor jou de juiste kleuren zijn, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Wintertype

Persoonlijke kleurenanalyse

Kleurkeuze heeft op basis van jouw persoonlijke natuurlijke nuances (kleur van je ogen, huid en haar) een kleurenanalyse gedaan en hierbij ben je als zomertype geanalyseerd. Dit betekent dat je mooi bent met zachte, vergrijsde, kleuren met een koele ondertoon omdat deze prachtig staan bij jouw huid, haar en oogkleur. Je hebt ondertussen jouw zomer kleurkaart ontvangen en hieronder krijg je nog wat tips over de kleuren die mooi bij jou passen.

Bekende wintertypes

Wintertype
Van links naar rechts: Liv Tyler, Courtney Cox, Audrey Hepburn, Caro Emerald, Jamie Lee Curtis, Demi Moore, Caroline de Bruijn

Jouw top kleuren als wintertype

Het wintertype is mooi met de heldere, krachtige kleuren met een koele ondertoon.
Wintertype

• Mooie “Basis kleuren” zijn de neutrale kleuren zoals bv kleuren zoals bv wit, zwart, bruin, grijs, donkerblauw. Het zijn mooie kleuren voor basiskledingstukken zoals een jasje, blazer, broek, rok, vest, buitenjas, schoenen en tas. Wanneer je hierin de best mogelijke kwaliteit kiest, kan je er lang mee doen en dat maakt het heel duurzaam.
• “Roden” flatteren je huidskleur.
• “Blauwen” zijn de meest populaire basiskleuren (vooral donkerblauw). Blauw staat voor rust en betrouwbaar.
• “Blauw-groen en groenen” geven je een extra gezonde uitstraling.
De trendkleuren voor een wintertype deze zomer 2022 kun je hier bekijken.

Welke kleuren kun je beter mijden als wintertype?

Kleuren die je als wintertype niet zullen flatteren zijn oranje, okergeel, crèmewit, hele zachte kleuren, kleuren met een warme ondertoon.
Wintertype

“Sinds Mirjam mij 15 jaar geleden kleur- en stylingadvies heeft gegeven, heb ik zoveel meer complimenten gekregen over mijn looks. Ik heb al vele coachingscliënten naar haar doorverwezen die ze naar volle tevredenheid heeft geholpen met verbetering van hun imago- en persoonlijke uitstraling.
Dit komt immers je persoonlijke overtuigingskracht ten goede (heel belangrijk om je ambities te realiseren) en bovendien werkt buitenkant naar binnen- als je weet dat je er goed uitziet, voel je je ook krachtiger.
Mirjam is een toegankelijke, warme, enthousiaste en vrolijke persoonlijkheid. Je voelt je snel op je gemak bij haar en ze luistert goed naar je eigen voorkeuren. Ze heeft geen opdringerige coachingsstijl, ze geeft je advies en de ruimte om zelf te kiezen. Ik beveel haar van harte aan!”

Gerda de Weerdt-Agile Coach/Agile HR/Relatietherapeut

De mooiste make-up kleuren voor jou als wintertype?

Make-up benadrukt de sterke punten en camoufleert kleine oneffenheden in je gezicht. Er goed uitzoen heeft een positieve invloed op jezelf en je omgeving. Make-up kan er ook voor zorgen dat je krachtiger en zelfverzekerder overkomt. Hieronder een lijst met de make-up kleuren die jou als wintertype extra laten stralen.
Hier kun je via de site van Kleurkeuze kan make-up van het merk Art of Image bestellen. Deze make-up van Art of image is niet op dieren getest, het is hypo-allergeen en in de meeste producten zijn parabenen en parfumvrij.
Wintertype

“Mirjam geeft op een hele open, vrije en speelse manier advies en laat zien wat je met een kleur kan bereiken.
Je krijgt duidelijke uitleg met goede onderbouwing, advies over welke kleur er wel of niet bij je huid past.
Ook geeft ze met behulp van voorbeelden aan welke kleur je kunt gebruiken voor bepaalde gelegenheden.
Kleuren betekenen heel veel. Zo kan bij de juiste persoon de kleur rood heel krachtig en zakelijk overkomen. Dit was voor mij echt een eye opener. Er zullen echt wat kleuren uit mijn kast gaan verdwijnen MAAR ook bijkomen!
Normaal gesproken zou ik bijvoorbeeld de kleur rood laten liggen of hangen, maar na mijn consult met Mirjam ga ik toch eens op zoek naar een mooi rood jasje.
Maar ik wacht eerst op mijn geheugen-steun; een persoonlijke kleuren waaier zodat je deze met je mee kunt nemen op jacht naar nieuwe kleding.”

Yvonne Overduin-Manager Application Management Team

Welke haarkleuren zijn mooi voor jou als wintertype?

Wintertype
Wanneer je als wintertype je haar wilt verven kan je voor de volgende kleuren kiezen:
Asdonkerblond, asbruin, chocolade, bruin, kastanjerood, zwart, bordeaux. Mijn advies is om niet te veel donkerder of lichter te gaan dan je natuurlijke haarkleur.

De mooiste sieraden voor jou als wintertype

Wintertype
Sieraden voor een wintertype: Heel mooi zijn zilveren sieraden, titanium, witgoud, platina en in sommige gevallen ook goud. Diamanten zijn prachtig voor wintertypes.

Een mooi brilmontuur voor jou als wintertype

Wintertype
Waar kun je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bril? Een bril is altijd een behoorlijke investering en draag je dagelijks. Je kan een bril als het ware beschouwen als een sierraad. Het is handig om een bril uit te kiezen die bij alle kleuren uit je garderobe past. Je kan een kleur kiezen uit jouw zomer kleurkaart.
Een zilverkleurig of titanium montuur en in sommige gevallen een goud montuur staan prachtig bij een wintertype.
Het is ook heel mooi om een montuur te kiezen in je oogkleurverwant of je oogkleurversterker omdat dit jouw oogkleur zal accentueren.

Kleurkeuze Image Consulting geeft ook stijladvies, garderobechecks, imago coaching trajecten en kan met je personal shoppen.

Persoonlijke kleuranalyse

Jouw persoonlijke kleurkenmerken maken jou tot een bepaald kleur- en seizoenstype: warm of koel, helder of zacht, licht of donker; en natuurlijk herfst, winter, zomer of lente. Hieruit volgt een overzicht van kleuren die met jouw kenmerken in harmonie zijn. Oftewel: kleuren waar jij van gaat stralen.

Het is ook mogelijk om een persoonlijke kleurenanalyse te doen waarbij je een op maat gemaakte kleurenwaaier ontvangt, waarmee winkelen voortaan makkelijker wordt. De unieke kleurenwaaier telt 42 kleuren en kleurtinten die op jouw persoonlijk zijn afgestemd. De kleurwaaier bestaat uit basis- en accentkleuren, kleuren die jouw haar-, oog- en huidskleur naar voren laten komen en tips over het gebruik van de kleuren voor het creëren van een bepaalde uitstraling.

Heb je vragen over kleuradvies of wil je een afspraak maken bij Kleurkeuze? Neem contact met op met Kleurkeuze.

Investering

Voor de varianten van kleuradvies hanteert Kleurkeuze onderstaande tarieven. De genoemde bedragen zijn voor bedrijven excl. BTW.

• Een persoonlijke analyse en kleuradvies (incl. persoonlijke kleurenwaaier t.w.v. €85,-) kost €175,- per persoon.
• Het persoonlijk online kleuradvies (incl. kleurkaart t.w.v. €10,-) kost €65,- per persoon.
• Een persoonlijke stijlanalyse (incl. stijlboek) kost €197,- per persoon.

Wil jij meer informatie over de adviezen die Kleurkeuze geeft of wil je een afspraak maken? Neem contact op met Kleurkeuze.