Persoonlijke kleurenwaaier

Persoonlijke kleurenwaaier

Een persoonlijke kleurenwaaier

Na een persoonlijke kleurenanalyse ontvang je jouw persoonlijke kleurenwaaier, ook wel kleurenpalet met 42 kleuren die bij jou persoonlijk passen. Er is niemand met dezelfde kleurenwaaier omdat deze helemaal op maat wordt samengesteld aan de hand van jouw oogkleur, huidskleur en haarkleur. Deze kleurenwaaier zal de keuze voor de juiste kleur van je kleding vergemakkelijken waardoor je een mooie uitstraling krijgt en de kleuren van je huid, haar en ogen beter uit zullen komen. Het zal een stuk eenvoudiger worden om jouw garderobe samen te stellen. Je zal ontdekken dat de kleuren uit je waaier allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hieronder zal ik uitleg geven over een persoonlijke kleurenwaaier.

Heb je vragen over kleuradvies en een persoonlijke kleurenwaaier of wil je een afspraak maken? Neem contact met op met Kleurkeuze.

“Iets meer dan een jaar geleden heb ik met mijn broers een kleurenwaaier laten maken bij Kleurkeuze.
Ik gebruik de waaier ontzettend vaak bij het kopen van nieuwe kleren, kleuren waar ik in eerste instantie niet voor gekozen zou hebben, blijken achteraf een erg goede keuze.
Mirjam geeft niet alleen advies over welke kleuren goed bij je passen, maar juist ook waarom, en hoe andere mensen je zien met bepaalde kleuren.
Ik wilde graag nog wat laten aanpassen aan de waaier na een tijd, dat was geen enkel probleem, uitstekend geholpen. Vorige week heb ik met mijn broers een aanvullend gesprek gehad met Mirjam om nog meer uitleg te krijgen over het gebruik van de waaier. Ik raad het zeer aan om de kleurenwaaier te laten maken bij Kleurkeuze, iets waar je de rest van je leven nog profijt van zal hebben.”

Olivier van de Wall Bake-Inventory Analyst, KLM-Air France

Persoonlijke kleurenwaaier

Welke kleuren kleding zet je als eerste op je shoplijst?

Maak een lijst met kledingitems die je wilt gaan aanschaffen. Koop kleding in kleuren uit jouw persoonlijke kleurenwaaier. Hieronder een aantal tips:
• Shop jouw basiskledingstukken in jouw basiskleuren
• Shop kleuren die extra veel voor je doen zoals jouw huidskleurversterker, oog- en haar verkleurverwante kleur.
• Shop eyecatchers in jouw accentkleuren

Je kan jouw persoonlijke kleurenwaaier ook heel goed gebruiken om andere items aan te schaffen zoals:
Sieraden
• Schoenen
• Tassen
• Brilmonturen
• Zonnebrillen
• Hoeden
• Beenbedekking
• Lingerie
• Badkleding
Make-up

“Sinds Mirjam mij 15 jaar geleden kleur- en stylingadvies heeft gegeven, heb ik zoveel meer complimenten gekregen over mijn looks. Ik heb al vele coachingscliënten naar haar doorverwezen die ze naar volle tevredenheid heeft geholpen met verbetering van hun imago- en persoonlijke uitstraling.
Dit komt immers je persoonlijke overtuigingskracht ten goede (heel belangrijk om je ambities te realiseren) en bovendien werkt buitenkant naar binnen- als je weet dat je er goed uitziet, voel je je ook krachtiger.
Mirjam is een toegankelijke, warme, enthousiaste en vrolijke persoonlijkheid. Je voelt je snel op je gemak bij haar en ze luistert goed naar je eigen voorkeuren. Ze heeft geen opdringerige coachingsstijl, ze geeft je advies en de ruimte om zelf te kiezen. Ik beveel haar van harte aan!”

Gerda de Weerdt-Agile Coach/Agile HR/Relatietherapeut

Persoonlijke kleurenwaaier

Hoe kan je zien of de kleur van een kledingitem bij jou past?

Je kan natuurlijk nog veel meer kleuren dragen dan de 42 kleuren uit jouw kleurenwaaier. Volgens experts bestaan er meer dan 3 miljoen verschillende tinten die je goed kunnen staan maar dit kunnen we natuurlijk niet in een waaier zichtbaar maken.
Neem je persoonlijke kleurenwaaier mee bij het shoppen. Het is belangrijk dat je kleding in kleuren aanschaft die matchen met jouw persoonlijke kleurenwaaier. Om te bepalen of een kleur van een kledingstuk bij jou past waaier je jouw palet helemaal uit zodat alle 42 kleuren zichtbaar worden en leg je de kleurenwaaier op het kledingstuk. Wanneer de kleuren mooi vermengen en goed bij elkaar liggen en in harmonie zijn met de kleur van het kledingstuk is het een kleur die past bij jouw kleurtype.
De kleur van het kledingstuk hoeft niet exact de kleur te hebben van één van de kleuren uit je waaier. Het mag iets lichter, donkerder, helderder of zachter zijn. Zolang de kleuren elkaar maar in harmonie zijn met elkaar en elkaar niet afstoten en jouw waaier als het ware bovenop het kledingstuk blijft liggen.

Dit werkt ook bij een dessin. Niet alle tinten uit een dessin hoeven in je waaier te zitten zolang het grootste aantal van de kleuren maar kloppen.

Doordat je jouw kleurtype weet gaat winkelen een stuk sneller omdat je al heel veel rekken met kleding links kan laten liggen die niet in jouw kleurenwaaier zitten.

Wil jij meer informatie over kleuradvies en een persoonlijke kleurenwaaier of wil je een afspraak maken? Neem contact op met Kleurkeuze.

Weet je niet welke kleuren mooi bij je passen en wil je graag jouw persoonlijke kleurenwaaier laten samenstellen? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies en neem contact op met Kleurkeuze.

“Mirjam geeft op een hele open, vrije en speelse manier advies en laat zien wat je met een kleur kan bereiken.
Je krijgt duidelijke uitleg met goede onderbouwing, advies over welke kleur er wel of niet bij je huid past.
Ook geeft ze met behulp van voorbeelden aan welke kleur je kunt gebruiken voor bepaalde gelegenheden.
Kleuren betekenen heel veel. Zo kan bij de juiste persoon de kleur rood heel krachtig en zakelijk overkomen. Dit was voor mij echt een eye opener. Er zullen echt wat kleuren uit mijn kast gaan verdwijnen MAAR ook bijkomen!
Normaal gesproken zou ik bijvoorbeeld de kleur rood laten liggen of hangen, maar na mijn consult met Mirjam ga ik toch eens op zoek naar een mooi rood jasje.
Maar ik wacht eerst op mijn geheugen-steun; een persoonlijke kleuren waaier zodat je deze met je mee kunt nemen op jacht naar nieuwe kleding.”

Yvonne Overduin-Manager Application Management Team