Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit

Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit

Wat zijn basiskleuren en hoe draag je ze in je outfit?

Waarom draagt men zo graag basiskleuren? Ze zijn inderdaad essentiële kleuren voor kledingstukken in je garderobe. Je kan er veel meer mee doen dan je denkt en het is belangrijk om de basiskleuren te kiezen die jou het beste staan. In deze blog verstel ik meer over basiskleuren en hoe je ze kan dragen in je outfit.

Wat zijn basiskleuren

Basiskleuren zijn neutrale niet opvallende kleuren uit jouw persoonlijke kleurenwaaier. Deze kleuren kunnen zowel licht als donker zijn zoals bv zwart, bruin, wit, grijs en donkerblauw.

Vaak zie je dat mensen van top tot teen gekleed gaan in basiskleuren en dat is jammer omdat je in mijn ogen dan vrij saai door het leven gaat. Je kan dit al oplossen door bv zoals je in de foto ziet voor een sprekende kleur lipstick kan kiezen. Dat maakt het geheel meteen minder saai. Mijn advies is om deze basiskleuren te combineren met de sprekende kleuren uit jouw palet.

Basiskleuren voor een koel kleurtype

Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit
Zomertypes en wintertypes zijn koele kleurtypen en mooi met koele kleuren. Dit zijn kleuren waar veel blauw in zit. De volgende basiskleuren passen mooi bij een zomertype of wintertype:
Marineblauw
Taupe
Antraciet
Lichtgrijs
Zwart
Wit
Chocoladebruin

Basiskleuren voor een warm kleurtype

Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit
Lentetypes en herfsttypes zijn warme kleurtypen en mooi met warme kleuren. Dit zijn kleuren waar veel geel in zit. De volgende basiskleuren passen mooi bij een lentetype of herfsttype:
Ivoor
Camel
Warm bruin
Kaki
Olijf
Petrol

Is zwart een goede basiskleur?

Zwart is inderdaad een basiskleur. Veel klanten denken dat zwart afkleedt. Inderdaad kleedt zwart af, want alle donkere kleuren kleden af!
Wanneer je graag wil afkleden met je kleding is mijn advies is om te kiezen voor donkere basiskleuren die mooi bij jou persoonlijk passen. Kleuren die in harmonie zijn met jouw persoonlijke kleurkenmerken: je oogkleur, huidskleur en haarkleur.
Zwart kan wanneer je een zomertype, lentetype of herfsttype bent oneffenheden juist zichtbaar maken in je uiterlijk. Wanneer je bijvoorbeeld slecht hebt geslapen en kringen onder je ogen hebt kan de kleur zwart dit juist versterken (zie de foto hieronder).

Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit

De voordelen van basiskleuren

1. Makkelijk te combineren: Er zijn een aantal voordelen van basiskleuren. Je kan basiskleuren combineren met alle kleuren uit jouw persoonlijke kleurenwaaier.
2. Het is heel duurzaam om je basiskledingstukken aan te schaffen in jouw basiskleuren. Wanneer je investeert in goede kwaliteit basic items in basiskleuren, kun je deze kledingstukken door de jaren heen blijven dragen.
3. Met lager budget toch modieus. Door deze basis items te combineren met fashionable voordeligere items kan je toch met de mode meedoen. Deze basis items kan je makkelijk met verschillende kleuren uit je palet combineren zodat niemand door heeft dat je bv steeds hetzelfde jasje draagt.

Basiskleuren in je persoonlijke kleurenwaaier

Basiskleuren gebruik je voor de basisstukken in je garderobe. Ze zijn de basis van je garderobe en je kunt ze altijd dragen en met alle kleuren uit je kleurenwaaier combineren. De basiskleuren zijn per persoon en seizoenstype verschillend, want de nuance van een basiskleur verschilt per persoon en deze specifieke kleuren ontdek je tijdens een persoonlijke kleurenanalyse of online kleuradvies.
Basiskleuren
Dit zijn de basiskleuren uit mijn persoonlijke kleurenwaaier
Om te weten te komen welke basiskleuren en vooral de nuances daarvan bij jou persoonlijk passen advies ik een persoonlijke kleurenanalyse te doen met een persoonlijke kleurenwaaier.

Basiskleuren in dessins

Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit
Wanneer je voor een dessin kiest is het mooi om te zoeken naar een dessin waarvan de ondergrond kleur een basiskleur uit je kleurenwaaier is. Deze basiskleur vormt de basis van het dessin. Van de andere kleuren in het dessin hoeft maar driekwart in je waaier te zitten.
Basiskleuren-zo draag je ze in je outfit
Foto van een detail van de Mouwz “Mariska” zijden sjaal in de foto daarboven met als basiskleur wit

Wil je meer informatie over kleuradvies en stijladvies of een afspraak maken voor het aanpassen van jouw persoonlijke kleurenwaaier? Neem contact op met Kleurkeuze.