V-hals of ronde hals ondershirt?

Ondershirt

V-HALS OF RONDE HALS ONDERSHIRT?

De vraag of je een ondershirt met een V-hals of ronde hals moet dragen onder een (over)hemd krijg ik geregeld van mannen die bij me langskomen voor een stijladvies.

Waarom moet je een ondershirt dragen onder een (over)hemd?

Een ondershirt is speciaal ontworpen is om onder een (over)hemd te dragen. Een ondershirt dient het (over)hemd te beschermen tegen (zweet)vlekken en luchtjes, het geeft extra comfort bij het dragen en kan gedragen worden onder een doorschijnend (over)hemd. Verder is het duurzaam omdat door het dragen van een ondershirt het hemd langer mee zal gaan. De kenmerken van een geschikt ondershirt is dat ze goed ademen, van een lichte dunne stof zijn en vocht vasthouden.

Een perfect ondershirt moet onzichtbaar zijn door te kiezen voor een shirt met de goede halslijn, kleur en een goede pasvorm.

Welke halslijn kies je voor het ondershirt?

Veel mannen willen weten wanneer ze voor een V-hals of een ronde hals moeten kiezen als type boord van een ondershirt. De juiste halslijn is afhankelijk van hoe je de boord van het (over)hemd draagt.

Wanneer je een jouw (over)hemd helemaal gesloten draagt en de boord dichtknoopt met een das. Draag dan een ondershirt met een ronde, hoge halslijn. De halslijn van het ondershirt is dan niet zichtbaar, zelfs wanneer het (over)hemd doorschijnend is.

Wanneer je jouw hemd met één of meerdere knoopjes open draagt, is het aan te raden om een V-hals ondershirt te dragen. Hoe meer knoopjes je open draagt hoe dieper de V-hals van het ondershirt moet zijn. Het ondershirt mag namelijk niet zichtbaar zijn.

Welke kleur kies je voor een ondershirt?

Ondershirt
De kleur van het ondershirt heeft idealiter dezelfde kleur als je huidskleur of dezelfde kleur als het (over)hemd waaronder je het wil dragen. Ondershirts zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en huidskleuren. Vind je het lastig om de juiste kleur te bepalen dan kan je de huidskleurverwant uit jouw persoonlijke kleurenwaaier, die op maat is gemaakt tijdens jouw kleuradvies, gebruiken om te juiste kleur aan te schaffen. Suitable is een van de webwinkels waar je ondershirts kan aanschaffen in verschillende huidskleuren.

Wat is de ideale pasvorm van je ondershirt?

Het ondershirt moet ook de juiste pasvorm hebben zodat het goed aansluit op je lichaam en geen of onopvallende naden hebben. Een te ruim ondershirt zal er door de overtollige hoeveelheid stof onverzorgd uit zien. Een te krap ondershirt kan juist de randen van het ondershirt zichtbaar maken door het (over)hemd heen.
Tegenwoordig bestaan er ook ondershirts die ervoor zorgen dat je je geen zweetvlekken meer onder je oksels krijgt en dus ook geen gele vlekken in je (over)hemd en minder last van (zweet)lucht. Twee merken die ondershirts verkopen met een ingenaaide okselpads zijn Fibershirts en Confidenceforall.

Wat is de ideale lengte van een ondershirt?

Ondershirt
Het is belangrijk dat je ondershirt de correcte lengte heeft. Voor de lengte is het van belang dat het ondershirt iets langer is dan een normaal T-shirt. Het is namelijk de bedoeling dat het ondershirt in de broek wordt gedaan en er niet te makkelijk weer uitkomt, wanneer er wordt bewogen. Girav is een merk gespecialiseerd is in ondershirts en verkoopt shirts 3 lengtes, namelijk Standaard, Long en Extra Long. Verder kan je op deze site meteen bekijken wat de perfecte maat shirt is voor jouw lengte en gewicht.
Het ondershirt moet ook niet te lang zijn en moet niet veel langer zijn dan het (over)hemd zodat de onderkant van het ondershirt niet zichtbaar wordt in je broek.

Wil je meer informatie over kleuradvies en stijladvies of een afspraak maken voor het aanpassen van jouw persoonlijke kleurenwaaier? Neem contact op met Kleurkeuze.