Everybody is een bikini body

Everybody is een bikini body

Everybody is een bikini body

Het is zomer en we willen eindelijk de bikini uit de kast halen. Veel vrouwen voelen zich wat onzeker over hun lichaam en durven niet altijd een bikini te dragen. Ik hoor zelfs vaak mensen zeggen dat je geen bikini meer moet dragen nadat je de 40 jaar bent gepasseerd.
Wat mij betreft complete onzin. Het gaat erom dat je een bikini kiest die bij jouw figuur past en een goede pasvorm heeft. In het kader van “body positivity” zeg ik volmondig: : “Everybody is een bikini body!”

Wanneer je voor de vakantie op zoek gaat naar de perfecte bikini is het handig om goed naar jouw lichaamsvorm te kijken. Iedereen heeft een ander figuur met pluspunten en minpunten. Voor de bikini die mooi bij jou past is het belangrijk om jouw pluspunten te versterken en je minpunten te verbloemen. Bij een persoonlijke stijlanalyse wordt dit helemaal geanalyseerd en krijg je een stijlboek boordevol tips over welke kledingmodellen het beste bij jou passen. Daarom beweer ik: “Everybody is een bikinibody” zolang jij weet welke bikini het beste bij jouw figuur past.

Hieronder laat ik zien welke bikini past bij de volgende figuurtypes; een X-type, een H-type, een V-type, een A-type en een O-type.

X-type

Kenmerken van een X-type zijn een duidelijke taille en de schouders en heupen zijn gelijk. Bij een X-type ook wel een zandloper figuur genoemd, is het mooi om je vrouwelijke figuur te benadrukken en je taille te accentueren.

Bikini’s voor een X-figuurvorm:

Everybody is een bikini body
Foto’s van Beachlife
Het is mooi om de top en het broekje in dezelfde kleur en/of print te kiezen omdat dit je vrouwelijke figuur mooi laat uitkomen.
Kies een halter of triangel top met een diepe V-hals zodat je décolleté mooie uitkomt. Wanneer je voor een bikini broek kiest met strikjes aan de zijkant komen je heupen mooi uit.

H-type

Kenmerken van een H-type zijn weinig taille en schouders en heupen zijn even breed. Het is mooi om een H-type ook wel een atletisch figuur genoemd minder recht te laten lijken.

Bikini’s voor een H-figuurvorm:

Everybody is een bikini body
Foto’s van Beachlife
Kies een bikini met franjes, ruches, drukke prints om je lichaam meer volume te geven. Een top met extra vulling of een push-up in een triangel of haltertop geeft optisch gezien meer rondingen. Wanneer je voor een bikini broek kiest met strikjes aan de zijkant lijken je heupen iets breder.

V-type

Kenmerken van een V-type zijn bredere schouders dan de heupen. Het is mooi om de heupen optisch breder te laten lijken of de schouders iets smaller zodat de schouders en heupen in balans zijn.

Bikini’s voor een V-figuurvorm:

Everybody is een bikini body
Foto’s van Beachlife
Kies een bikini top met gewone bredere bandjes of een halter top in een effen kleur en een bikini short of een broek met opvallende print, strikjes of een horizontale streep om je smalle heupen optische iets breder te laten lijken.

A-type

Kenmerken van een A-type zijn bredere heupen dan de schouders. Het is mooi om de schouders optisch breder te laten lijken of de heupen iets smaller zodat de schouders en heupen in balans zijn en je de aandacht wat minder op je onderlichaam legt.

Bikini’s voor een A-figuurvorm:

Everybody is een bikini body
Foto’s van Beachlife
Kies de bikini top in een opvallende kleur, met een print, ruches, franjes of een bandeau top om de schouders breder te laten lijken met een highwaist broek in een onopvallende, donkere kleur om de heupen minder te laten opvallen.

O-type

Kenmerken van een O-type zijn slanke benen en smalle heupen met het gewicht op het midden. Bij een O-type ook wel een Appel figuur genoemd, is het mooi om de aandacht naar je benen te trekken of met een mooie make-up met bv een felle kleur lipstick naar je gezicht.

Bikini’s voor een O-figuurvorm:

Everybody een bikini body
Foto’s van Beachlife
Kies voor een hoog opgesneden bikini broek om je benen optisch langer te laten lijken waardoor je lichaam langer lijkt. Om het buikgebied te verbloemen kan je voor een mooie bijpassende pareo kiezen.

Welke kleur bikini is perfect voor jouw bikini body?

Voor iedereen is er een kleur bikini die je huidskleur versterkt en jou een extra gezonde tint geeft. Verder is het mooi om een kleur bikini te kiezen uit je kleurenwaaier.
Om te weten welke kleuren bij jou passen adviseer ik een persoonlijke kleurenanalyse te doen met een persoonlijke kleurenwaaier. Je komt dan te weten of je een zomertype, wintertype, herfsttype of lentetype bent en kan met jouw waaier de perfecte kleur bikini kiezen

Wil je meer informatie over kleuradvies en stijladvies of een afspraak maken voor het aanpassen van jouw persoonlijke kleurenwaaier? Neem contact op met Kleurkeuze.