Waarom Flat aging een trend is die je zelfvertrouwen geeft

Flat aging

Waarom Flat aging een trend is die je zelfvertrouwen geeft

Flat aging is een relatief nieuwe trend die zelfvertrouwen geeft en die steeds populairder wordt. Het is een stijl van leven die gericht is op het accepteren van veroudering in plaats van het verbergen ervan. Ik vind het een mooie gedachte om jezelf te accepteren zoals je bent, ongeacht wat je leeftijd is. Door jezelf te accepteren zoals je bent, krijg je meer zelfvertrouwen. De groep ‘flat agers’ bestaat vooral uit 50-plussers. Je bent nergens te jong of te oud voor.

Door jezelf te omarmen en niet te verstoppen achter overbodige make-up, versterkt je vertrouwen in jouw eigenwaarde en uiterlijk. Het vergroot je zelfacceptatie. Flat aging is een kans om een positief beeld op te bouwen van veroudering. Veel mensen denken dat veroudering gelijk staat aan verval en eindigheid, maar door deze trend te omarmen, kun je laten zien dat leeftijd een kans is om te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. Door te accepteren dat leeftijd een natuurlijk proces is, kan het je helpen jezelf te zien als krachtig en waardevol. De ‘flat agers’ laten dit ook zien in hun uiterlijk en laten hun kleding en looks niet afhangen van hun leeftijd.

Hoe je nu je uiterlijk kunt omarmen met de juiste make-up

Flat aging make-up is een make-uptechniek die wordt gebruikt om rimpels en andere tekenen van veroudering op het gezicht te verminderen. Het wordt meestal gedaan met een combinatie van foundation, poeder en contourmake-up om een realistisch effect te creëren. Aangezien we leeftijd gerelateerde veranderingen in de huid opmerken, is het erg belangrijk om niet alleen in termen van kleur te denken, maar ook in termen van textuur. Onze huidtextuur verandert, dus moeten we onze producten en make-up aanpassen.

4 Flat aging make-up tips

1. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar de juiste foundationtint zorgt voor een natuurlijk ogende make-uptoepassing. Bij het kiezen van foundation raad ik je aan om te kiezen voor een tint die je huidskleur verwarmt in plaats van een kleur die ervoor zorgt dat deze er plat uitziet.make-up aanbrengen flat aging
2. De beste manier om oneffenheden te verdoezelen, is eerst foundation aan te brengen en daarna met een klein kwastje concealer over de vlekjes heen te halen.
3. Mascara voor meer volume. Een paar lagen volume gevende mascara kunnen jouw wimpers laten opvallen.
4. Lipliner voor meer volume in je lippen. Naarmate vrouwen ouder worden, verliezen de lippen volume, dus als je je lippen precies op de rand of een beetje buiten de lijn kleurt, kan het lijken alsof je lippen voller zijn.

Bij flat aging en kleding speelt leeftijd geen rol

Er goed uitzien na je vijftigste is net zo belangrijk als er goed uitzien op je twintigste. We hebben vooral veel zelfvertrouwen nodig en dat begint bij jezelf op welke leeftijd dan ook omarmen. Het begint bij de juiste combinaties en kleuren die bij jou passen. Ik geef je een paar kledingtips die je ook na je vijftigste kunt dragen:

• De leren broek; Als je een flatteuze leren broek met een mooi klassiek jasje combineert.
• Sneakers; Draag je graag jurken? Combineer ze dan eens met sneakers. Gegarandeerd een lekker gevoel als je op stap gaat.
• Een flared (spijkerbroek); de perfecte fit voor vrouwen met een (klein) buikje. En wijde pijpen is een trend die nooit weg geweest is, dus een echte must wear.

Flatdaging kleding tips
Foto’s: Perfectly Basics
Draag vooral kleding waarin jij jezelf goed voelt. Als je weet wat jouw seizoentype is en welke kleur het beste bij je past, zal jij je zekerder voelen dan ooit. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet door mijn blog over flatdaging. Heb je vragen over kleuradvies en ben je benieuwd naar welk seizoenstypen jij bent? Kijk dan voor meer informatie op deze pagina over kleuradvies.

“You can be gorgeous at thirty, charming at forty,
and irresistible for the rest of your life.”

~Coco Chanel~

Personal branding is interessant om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Personal branding
Kleurkeuze helpt je om een sterk merk te ontwikkelen dat gebaseerd is op jouw kwaliteiten, talenten en boodschap. Dit merk kun je gebruiken in jouw profilering. We starten bij personal branding met jou als persoon. Verschillende kennismakende vragen geven onder andere inzicht in wie jij bent, waar je voor staat, wat je drijfveren zijn en waar je in de toekomst naartoe wilt werken. We onderzoeken of het beeld van jouw omgeving overeenkomt met wat jij voor ogen hebt. Samen vormen we een professioneel imago, waarmee je zelfverzekerd voor de dag komt.

Wil je een positieve indruk achterlaten bij anderen als zelfbewuste professional? Wil jij het vertrouwen wekken dat je goed bent in wat je doet? Kies voor personal branding bij Kleurkeuze en ik zorg dat je het beste uit jezelf haalt! Wil je meer weten over personal branding of een afspraak maken? Stuur mij dan een mail naar [email protected] of neem contact met me op, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mirjam Bach

Liefs Mirjam