Hoe pak je jouw koffer in als een professional

Hoe pak je jouw koffer in als een professional

Hoe pak je jouw koffer in als een professional

Het is volop zomer en de vakantie staat voor de deur. De koffers worden van zolder gehaald en de wasmachine draait volle toeren. Het liefst nemen we zo veel mogelijk mee, want we willen keuzes hebben. Maar juist te veel kleding mee op vakantie zorgt voor keuzestress, en praktisch is het ook niet.

Op vakantie gaan moet ontspannen zijn en zelfs met minder kleding kun je er op je mooist uitzien. Het enige wat je hoeft te weten is hoe je jouw koffer inpakt als een professional.

Praktische inpaktips die je moet kennen

Om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet, is het handig om een inpaklijst te maken. Wat toch wel het belangrijkste is als het om kleding gaat, is dat het kleding is waar jij je goed in voelt.

Outfits die passen bij je figuur en die natuurlijk leuk staan, gaan standaard mee in de koffer. Wees kritisch bij het inpakken: Vraag jezelf af of je echt alle items die je wilt meenemen nodig hebt. Probeer alleen het essentiële in te pakken om ruimte te besparen en overgewicht te voorkomen.

Er zijn verschillende figuurtypes lichaam waaruit je kunt kiezen. De meest voorkomende zijn:
1. Maak een inpaklijst: Maak een lijst van alle items die je nodig hebt om mee te nemen op basis van de duur en het doel van je reis. Dit helpt je georganiseerd te blijven en niets belangrijks achter te laten.

2. Kies de juiste koffer: Kies een koffer die geschikt is voor je reisdoel. Een harde koffer kan nuttig zijn als je breekbare spullen meeneemt, terwijl een lichtgewicht koffer handig kan zijn als je moet voldoen aan beperkingen voor handbagage.

3. Gebruik packing cubes of vacuüm zakken: Pak je items in packing cubes of zakken om je koffer georganiseerd te houden en gemakkelijk te kunnen vinden wat je nodig hebt. Sorteer op kledingstuk, thema of dag om het nog overzichtelijker te maken.

4. Maak gebruik van kleine ruimtes: Vul de lege ruimtes in je koffer op met kleine items zoals sokken, ondergoed of opladers, om elke centimeter te benutten.

5. Wikkel je toiletartikelen in: Plaats je toiletartikelen in plastic zakjes om te voorkomen dat ze lekken en andere items uit je koffer vies maken. Dit is vooral belangrijk als je alleen met handbagage reist.

6. Houd je documenten en waardevolle spullen bij de hand: Berg je belangrijke documenten, geld en waardevolle spullen op in een aparte vak of tas dat je gemakkelijk bij de hand kunt houden.

7. Maak een lijst van je ingepakte items: Schrijf of maak een foto van wat je in je koffer hebt ingepakt. Dit kan nuttig zijn in geval van verlies of diefstal. Je kunt hiervoor ook jouw online garderobe tool gebruiken (zie video hieronder).

8. Test je koffer: Als je klaar bent met inpakken, til de koffer dan op en controleer of deze niet te zwaar of onhandig is. Zorg ervoor dat je koffer binnen de toegestane gewichts- en afmeting limieten valt en comfortabel te dragen is.

Door deze tips te volgen, kun je je koffer efficiënt inpakken en je reiservaring aangenamer maken.

Welke kleding neem je mee in de koffer

Het ligt allereerst aan de bestemming van je reis hoe je jouw koffer gaat inpakken en wat je meeneemt. Je wilt er op je best uitzien en daarom zijn combinaties essentieel om mee te nemen.

Schoenen

Neem alleen schoenen mee waarvan je zeker weet dat je er goed op kunt lopen.

Stoffen

Als de koffer opengaat, is het wel zo fijn als je kleding kreukvrij blijft. Linnen is prachtig maar kreukt wel snel. Ik kies liever voor jersey-achtige stoffen met stretch of bijvoorbeeld jeans.

Hoeden

Draag je een hoed op vakantie. Leg deze dan plat op de bodem van je koffer en vul de hoed met sokken of ondergoed.

Kleding

Neem kleding mee die past bij de bestemming en het weer. Rol je kleding op: Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, bespaar je ruimte en verminder je kreukels. Leg de zwaardere en dikkere kleding onderin en de lichtere items bovenop.

Accessoires

Neem accessoires zoals kettingen, sjaals, armbanden en ringen mee die passen bij de gekozen kleuren en kledingsets.

Ingepakte koffer

Welke kleuren kleding gaan mee op reis

Om een mismatch in kleur te voorkomen als je op reis gaat is het slim om je te beperken tot 2 á 3 kleuren waar je veel combinaties mee kan maken. Kies voor je outfits tot 2 neutralen in combinatie met 3 andere kleuren.

Koele neutralen:

Chocoladebruin, roze beige (melkchocoladebruin), grijsblauw, marineblauw, antraciet en (gebroken) wit.

Warme neutralen:

Camel, warm (ree-)bruin, kaki, mahonie, diep olijfgroen en ivoor.

Wat bij jou persoonlijk past heeft te maken welk seizoenstypen je bent. Kies voor wat bij jou past qua kleur combinatie, want op vakantie wil je er stralend uitzien.

“Before you leave the house, look in the mirror and take one thing off.”

~Coco Chanel~

Kleuren en -kledingcombinatie die het beste bij jou passen

Als het goed is ben je nu wat tips rijker en kan je jouw koffer inpakken als een professional. Merk je toch dat je het lastig vindt om de juiste kledingcombinaties te kiezen. Welke kleuren het beste bij je passen. Boek dan kleuradvies bij mij. Meer informatie vind je hier of maak een afspraak voor kleuradvies op maat en neem contact met me op.

Mirjam Bach

Liefs Mirjam